joi, 1 mai 2008

Poveste




.Poveste.

De fiecare data cand aud cuvantul "poveste" ma gandesc la introducerea " a fost odata ca niciodata", imi imaginez o domnisoara delicata si un print chipes, luptandu-se pentru dragostea lor. Ei bine, povestea mea nu e cu printi si printese, regi, regine....si nu este neaparat o poveste de dragoste!
[tot farmecul aici este ca nu stim ce se intampla dupa ce se casatoresc , mai exact dupa ce'dragostea lor invinge toate obstacolele si traiesc fericiti pana la adanci batraneti']

Incepem

O tipa, nu foarte mare , sa zicem undeva 19 ani maxim, isi traieste iubirea cu "puiul" (zice ea) de 40 de ani. V-ati dus q gandul la Columbenii? no way , :D puiul nostu e mai tanar dupa cum observati...."Puiutzul" e casatori si are si 2 copii si o minte pe biata fata ca va divorta pentru ea! imagineaza-ti!
Un grad de rudenie o leaga pe tipa noatra cu X. X este o femeie de 31 de ani, divortata, cu copil si care desigur traieste cu unu barbat care mai are inca 2! o farmacista si o studenta ! Culmea fiecare stie de fiecare si se pare ca mai nici una nu face nimic. de ce? ehhh barbatul nostru trecut de 30 de ani le plateste ratele, le cumpara masini, ...cine stie cate altele.
La o privire mai atenta il intalnim si pe Ion . Ion e tatal copiilor fetei lui! pfff ceva normal in zilele noatre nu?
Sa va mai spun de idiotul care si-a violata verisoara in varsta de 4 ani? Cate cazuri ai auzit despre tinerele insarcinate, singure prin spitale pentru un avort care nu stiu unde sa-si mai piteasca privirea de rusine.
Ucidem, jignim, furam, - sunt lucruri urate, triste, apasatoare dar cel mai rau este ca nu ne dam seama gravitatea problemei. Le luam ca pe niste chesti monotone, normale, logice, apartinand rutinei de zi cu zi!

Nu vreau sa transmit un mesaj pe calea asta, poate nu sunt in masura sa o fac, dar gandeste putin la cum vrei sa fi tu ca persoana, cu ce ochi ,vazut de cei din jur, cate degete sa arate spre tine, cat de cunoscut sa fi si cum...
E timpul sa aratam ca putem fi altfel.

2 comentarii:

Ana St. spunea...

ce bine e cand un om se poate schimba....din pacate nu multi reusesc :(

irina spunea...

nu reusim dar uneori constientizam ca este necesara o schimbare. :)